slide-1-sub
slide-2-sub

Predavanje “Intersubjektivnost v psihoterapiji”

V petek, 11.3.2022, se bo med 18.00 in 19.30 uro odvila naša prva letošnja IP sekcija z naslovom “Intersubjektivnost v psihoterapiji”.

Predavanje je namenjeno članom društva SINTA, je brezplačno in bo potekalo preko spleta.

O predavatelju:Temo intersubjektivnosti v psihoterapiji nam bo predstavila Ana Grego Stojović, univerzitetna diplomirana psihologinja, integrativna psihoterapevtka, supervizorka in predavateljica. Kot »ljubezenska migrantka« je vrsto let živela in delala v zasebni praksi za individualno in skupinsko psihoterapijo v Črni Gori, zadnjih pet let v Bratislavi na Slovaškem. V svoji praksi se posveča delom s klienti, ki prihajajo iz različnih kulturoloških ozadij in geografskih območij, velik del njenih klientov prihaja iz LGBTIQA+ skupnosti. Zadnja leta vse več časa namenja tudi superviziji in poučevanju psihoterapije.

Predstavitev predavanja:
Integrativna psihoterapija je relacijska psihoterapija, v kateri se na odnos med klientom in terapevtom gleda kot sistem recipročnega medsebojnega vpliva. Klient in terapevt vplivata drug na drugega tako na zavestni kot na nezavedni ravni, in v terapijski sobi se v vsakem trenutku procesa ustvarja sistem vzajemnega vpliva – gre za intersubjektivno polje. Intersubjektivna perspektiva nas torej usmerja k temu, da dogajanja in vsebine v terapevtskem procesu obravnavamo kontekstualno. S tega vidika interakcij med klientom in terapevtom ni mogoče obravnavati kot ločene drug od drugega, pač pa kot medsebojno vplivanje, ki se odvija v različnih dimenzijah človeške izkušnje (kognitivnem, čustvenem, fiziološkem…).
Na predavanju bomo odgovorili na vprašanja, kot so: Kaj se skriva za pojmi, kot so intersubjektivna povezanost s klientom in intersubjektivno polje? Kateri relacijski avtorji se ukvarjajo s tem področjem in česa se lahko naučimo od njih?
Teoretični koncept intersubjektivnosti pa bomo poskušali začutiti in bolje spoznati tudi preko praktične vaje. 

Veselimo se našega srečanja in vas lepo pozdravljamo!
Za morebitna vprašanja lahko pišete na e-mail naslov: neza.ursic@gmail.com