slide-1-sub
slide-2-sub

Delavnica “Kreativna delavnica o upanju”

V petek, 20.1.2023, bo ob 18. uri izvedena prva letošnja TA sekcija: “Kreativna delavnica o upanju”, ki jo bo vodila Barbara Repinc Zupančič.  Brezplačna spletna delavnica v obsegu dveh šolskih ur je namenjena članom društva Sinta. Vabljeni!

Več o delavnici:

Imeti upanje pomeni živeti z namenom, imeti smisel in videti pot pred seboj. V času, ki ga živimo, pod vplivom pretekle pandemije, z vojno blizu nas ter pod pritiskom recesije, smo soočeni z mnogimi eksistencialnimi vprašanji. Odgovori so pogosto izven našega dometa in težko je dobiti sogovornike, ki so optimistični in podpirajoči, zato je naše upanje nemalokrat v zatonu. Še težje je, če upanje že pred tem ni bilo del našega življenja, saj prisotnost upanja pogosto povezujemo z varno navezanostjo. Ko smo postavljeni pred težke ovire, ki nam preprečujejo, da bi videli alternativne poti za prihodnost, se izguba upanja najprej pokaže v besu, sledi obup in na koncu apatija.

O izvajalki:

Barbara Repinc Zupančič

Po osnovni izobrazbi je univ. dipl. pedagoginja in sociologinja kulture. V preteklosti je delala na različnih področjih socialnega varstva, zlasti na področju zaščite ogroženih otrok in mladostnikov ter obravnave nasilja v družini. Vstopa v 15. leto dela v zasebni praksi, kjer izvaja psihoterapijo za mladostnike in odrasle. Zaključila je študij transakcijske analize, smer psihoterapija, ter se dodatno specializirala iz področja otroške in mladostniške psihoterapije ter psihoterapije travme. Kot učiteljica predava na TA Inštitutih v Sloveniji, na Hrvaškem, v Veliki Britaniji, Indiji ter Bolgariji. Kot integrativna in TA supervizorka izvaja supervizijo za študente psihoterapije ter za šolske svetovalne delavce in zaposlene v socialnem varstvu.